تاریخچه گروه زمین‌شناسی دانشگاه فردوسی مشهد

گروه زمین‌شناسی دانشگاه فردوسی مشهد در سال ۱۳۴۶ تاسیس شد. این گروه جزو قدیمی‌ترین گروه‌های آموزشی دانشگاه می‌باشد. بسیاری از اساتید کنونی دانشگاه‌های ایران و شاغل در صنایع معدنی، منابع آب و سایر رشته های وابسته، فارغ التحصیلان در گروه زمین‌شناسی مشهد هستند.

اولین دوره تحصیلات تکمیلی گروه زمین‌شناسی، در سال ۱۳۷۱ با پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی‌ارشد گرایش چینه‌شناسی و فسیل‌شناسی آغاز شد. سپس در سال ۱۳۸۵ اولین دانشجو مقطع دکتری، گرایش زمین‌شناسی‌اقتصادی در این دانشگاه پذیرش شده است و هم اکنون گروه زمین‌شناسی در مقطع کارشناسی، کارشناسی‌ارشد در گرایش‌های آب‌زمین‌شناسی(هیدروژئولوژی)، پترولوژی، چینه‌نگاری و دیرینه‌شناسی، رسوب‌شناسی و سنگ‌شناسی رسوبی، زمین ساخت(تکتونیک)، زمین‌شناسی اقتصادی، زمین‌شناسی زیست‌محیطی، زمین‌شناسی مهندسی، گوهرشناسی کاربردی و کانی‌های صنعتی اقدام به پذیرش دانشجو می‌نماید. همچنین در پنج گرایش چینه‌نگاری و دیرینه‌شناسی، رسوب‌شناسی و سنگ‌رسوبی، زمین‌شناسی اقتصادی، زمین‌شناسی مهندسی و زمین ساخت(تکتونیک)  در دوره دکتری دانشجو می‌پذیرد.

گروه زمین‌شناسی در حال حاضر از خدمات علمی ۱۵ عضو هیات علمی و ۶ همکار پیشکسوت بهره‌مند می‌باشد. علاوه بر آن تعدادی از همکاران دانشگاه‌های دیگر با این گروه در زمینه هدایت و راهنمایی پایانامه‌های ارشد و دکتری همکاری دارند.

نام ‏ونام ‏خانوادگى مرتبه علمي دوران تصدي
Dr. Ghaemi new دکتر فرزین قائمی